Στην Κατερίνη η "Μπλέ Φάλαινα";


Πριν από λίγες ...

μέρες επισημάνθηκε στην εκπομπή "Πολιτικό Βαρόμετρο" με τον Ευάγγελο Αθανασιάδη η επικινδυνότητα του διαδικτυακού παιχνιδιού "Μπλε φάλαινα".
Υπήρχαν πληροφορίες ότι, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χτυπούσε την "πόρτα" μας, αλλά ότι είχε ήδη μπει μέσα στα σπίτια όλων.
Μιλώντας σήμερα το πρωί o Ηλίας Χρυσικός 
(Δ/της του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm), στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή τον 
Τηλέμαχου Σαντοριναίου για την 15χρονη από την Κατερίνη, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, επισημάνθει το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι "Μπλέ φάλαινα" που προσκαλεί τους παίκτες να αυτοτραυματιστούν, που συμμετέχουν σε επικίνδυνες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσουν.
Επίσης, στην εκπομπή "Πρωινή Πτήση" (που αναμεταδίδεται από το Ράδιο Ενημέρωση 92,2 στα fm), ο Τηλέμαχος Σαντοριναίος επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις οικογένειες και ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς και της εν λόγω μεγάλης επικινδυνότητας.
Το απαύγασμα της εκπομπής ήταν ότι, το φαινόμενο έχει λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις και οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν με μέριμνα της πολιτείας.
Ευχαριστίες στον ψυχίατρο κ. Παναγιώτη Μπερεδήμα για την άμεση βοήθεια στη αγωνία της μητέρας Γ.Μ και της 15χρονης Κ. καθώς και στον συνεργάτη του ρ/σ Ενημέρωση  Ευάγγελο Αθανασιάδη για την ευαισθητοποίηση τους δημόσια εξέφρασε ο Ηλίας Χρυσικός.