Ο Ιατρός Κωνσταντίνος Μουρούτης εκλέγεται Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ


Στην Κατερίνη, στις 25/05/2014 συνήλθαν...


 στα γραφεία του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» τα μέλη του Δ.Σ., για να συγκροτηθούν σε σώμα και να κατανεμηθούν αξιώματα, έως τις επόμενες εκλογές στις 28/2/2016.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μουρούτης Κωνσταντίνος         ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Aναστασίου Χάρης

ΤΑΜΙΑΣ: Σιδηροπούλου Γαλήνη                     ΜΕΛΗ: Κεφάλα Άννα και Απατσίδου Χριστίνα

Λίγες ώρες νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Χάρης Αναστασίου είχε καλέσει τα μέλη του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου και ανάφερε τα εξής:


«Αυτό το μήνα συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τότε που ιδρύσαμε τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ και πρέπει όλοι μας να είμαστε περήφανοι ότι εργαστήκαμε σαν ομάδα και με τη βοήθεια του Θεού κατορθώσαμε κάτι που ακόμα και εμείς οι ίδιοι δεν περιμέναμε.

Πριν πέντε χρόνια είχα αναφέρει στο Δ.Σ ότι ήταν ώρα για μας τα άτομα που μεγαλώσαμε στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης και που ιδρύσαμε τον ΒΕΜΙΑΜΙΝ να σκεφτούμε τρόπους που όταν εμείς πλέον δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ να το αναθέσουμε σε άλλα πιο νέα, ικανά άτομα της κοινωνίας που θα συνεχίσουν αυτό το Θεάρεστο έργο με παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο.

 Ήδη έχουμε δύο καλούς συνεργάτες την Άννα Βουτσά (υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, και Υπεύθυνη της Μονογονεϊκής Ομάδας) και τον Νίκο Παπαδόπουλο (υπεύθυνο Οικονομικών και Τεχνικής Υποστήριξης) με τους οποίους έχω εργαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και τους έχω  απόλυτη εμπιστοσύνη.

Δυστυχώς πριν ένδεκα μήνες παρουσιάστηκε καρκίνος στη δεξιά κάτω σιαγώνα μου η οποία αφαιρέθηκε και ακολούθησαν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες για έξη μήνες. Αν και ο Θεός έδωσε τη θεραπεία Του και η κατάστασή μου αυτή τη στιγμή δεν εμπνέει ανησυχίες, όμως οι γιατροί συνέστησαν μία παρακολούθηση για τα επόμενα πέντε χρόνια και ζήτησαν να είμαι ήρεμος και χωρίς στρες για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή μου.

Δυστυχώς οι συγκυρίες της εποχής δεν αφήνουν περιθώριο να ΜΗΝ υπάρχει καθημερινό στρες.  Έτσι προσπάθησα να βρω ένα νεότερο άτομο να αναλάβει την Προεδρία του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και την λήψη των σημαντικών αποφάσεων του μέλλοντος.

 Τα τελευταία χρόνια, γνώρισα ένα καινούριο φίλο τον Κώστα Μουρούτη, παρακολούθησα το έργο του και την αφοσίωσή του να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, ένα άτομο που φοβάται το Θεό και έχει την εκτίμηση της κοινωνίας. Προτείνω τον Ιατρό Κωνσταντίνο Μουρούτη να είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Προτείνω σαν πρώτο βήμα η συνέλευση να τον εκλέξει στο Δ.Σ. του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και κατόπιν το ΔΣ να συγκροτηθεί σε σώμα.

Δεν είμαι κολλημένος στην ‘εξουσία’. Δεν πρόκειται ενόσω ζω να εγκαταλείψω ούτε την οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ούτε και τον οραματισμό να βοηθήσουμε παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο. Στο σπίτι ΜΟΥ βρίσκονται τα γραφεία του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ο ξενώνας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και η αποθήκη του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Θέλω να γνωρίζετε ότι ενόσω ζω, θα είμαι δίπλα στο νέο Πρόεδρο για να συνεχιστούν οι σκοποί και οι στόχοι του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ συνεχίζει το έργο του δηλώνοντας ότι ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ»